Portugal 8 December

Geplaatst op 08-12-2016  -  Categorie: Nieuwsbrief

Op 8 dec zijn wij aangekomen in Portugal. Eerst melden we ons bij Officials van de Boxcup, hier werd ook de loting gehouden. Hier hoorden wij ook dat alle lotingen van Myrea en Bea aan. Myrea moest tegen een Portugese van 69  kg en Bea, 60 kg, had een Schotse en een Engelse in haar gewichtsklasse.

Met de loting was Bea voor de vrijdag uitgeloot en moesten de Schotse en de Engelse tegen elkaar boksen, echter door ziekte van de Engelse ging de partij niet door.

Bea was dus vrijgeloot, dachten wij! Vanwege de vrijloting hebben wij gedacht dat zij pas op de zondag moest boksen. We zijn teruggekeerd naar het hotel en hebben ons klaargemaakt om een dagje op stap te gaan in Lissabon (de volgende dag).

Potugal 01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag zijn we flink aan de wandel gegaan door de hoofdstad en daarna zijn we lekker gaan eten. We zijn na het eten langzaam weer naar het hotel gelopen en wilde Bea nog wat trainen voor we de wedstrijden gingen bekijken in Odivelas. We werden om 18.00uur op gehaald met de bus en 18.30 uur gingen we, ter plaatse, trainen. We hebben 45 minuten licht getraind met de gedachte dat zij de volgende dag pas moest boksen. Na de training werden wij aangesproken dat Bea toch moest boksen tegen de Schotse. Na kort overleg met elkaar hebben wij toch besloten te boksen tegen de Schotse. Aan de toernooi-organisatie gaven we aan dat we geen spullen bij ons hadden en dat Bea ook niet gewogen en gekeurd was door de dokter. De organisatie lostte dit voortreffelijk op en de dokter werd opgeroepen, de weegschaal werd erbij gehaald en er werd gewogen. De organisatie had ook geregeld dat er een busje de resterende wedstrijdspullen kon halen.

 

Om 20.45uur kwamen we weer bij de sporthal aan Bea had zich al snel in haar hotel om gekleed. Omgekleed en wel is de wedstrijd doorbesproken. Je kan je voorstellen dat een dag slenteren door de straten van Lissabon best zwaar is geweest. We hebben een korte warming-up gedaan in de catacomben. Bea was wel erg gespannen maar beet zich er goed doorheen. Ze bokste de partij top met kracht en karakter hierdoor won ze ook. De coach van de Schotse was het er niet mee eens dat Bea de partij gewonnen had en vroeg om een rematch. Wederom hebben wij hier kort over overlegd en zijn tot een akkoord gekomen. Bea bokste weer tegen de Schotse op zondag!!!!

 

Potugal 04

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag is Flavio, samen met zijn dochter, naar het hotel gekomen en zijn we een kopje koffie gaan drinken in de buurt van het hotel. Hij is tevens meegegaan naar het toernooi. Bea maakte een gespannen indruk en gaf aan dat zij nog wel beurs en stijf was van de dag ervoor. Bea heeft zich netjes aan haar opdrachten gehouden en bokste, op karakter, de partij uit. Zij had echt de wil om te winnen en liet zich niet opzij zetten.

Ze liet haar tegenstander veel missen ze nam lekker haar afstand en counterde goed. Bea was dominant was in de ring en was overduidelijk winnaar.

 Potugal 02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een half uur later moest Myrea de ring in. Ze had er ontzettend veel zin in. Haar tegenstander was een grote Portugese en zeer sterk. De eerst ronde kwam de Portugese sterk en probeerde te knokken met Myrea. Myrea liet zich hierin verleiden en ging met haar mee. Uit het niets gooide de Portugese een rechter hoek die zuiver op de kin van Myrea belandde. Myrea zakte een fractie van een seconde door haar benen en kreeg hiervoor 8 tellen. Myrea groeide in de wedstrijd en met elke ronde won Myrea aan kracht en verloor de Portugese aan (wils-)kracht.  Myrea bokste flink door en ging met rechtse directes naar het hoofd van de Portugese. De Portugese kon, conditioneel, niet meer en Myrea werd tot winnaar uitgeroepen. Myrea heeft een mooie en sterke partij gebokst. Zij heeft deze partij gewonnen op techniek en karakter.  

 

Toen kwam de prijs uitreiking Myrea en Bea hadden een mooie medaille gewonnen.

Tegen de afloop van de prijs uitreiking werd Bea naar voren geroepen als best vrouwelijke bokser van het toernooi. Onwijs mooie prestatie.

 

De dames hebben laten zien dat onze boksopleiding voldoet aan de Europese maatstaven en hebben RBV Crooswijk weer mooi op de kaart gezet in Portugal.

‘s Avonds zijn we naar de stad gegaan om daar lekker een hapje te eten. We kwamen uit bij een visrestaurant waar we lekker hebben gegeten. Helaas wilde Bea geen vis maar nam zij een speenvarkentje.

 

Maandag hebben we onze tijd door gebracht in de stad waar we lekker koffie hebben gedronken en genoten hebben van het mooie weer. Om 17.30 werden we op gehaald door de boksorganisatie om ons weer naar vliegveld te brengen. Vliegtuig vertrok om 8 uur en kwamen om 24.00 uur aan op Schiphol,  Ingrid van de IJssel stond ons op te wachten. Uiteindelijk hebben wij dus een zeer succesvol toernooi gehad en hopen wij dat wij ons in Europa een klein beetje zichtbaar hebben gemaakt! Op naar ons volgend internationale uitdaging!!!!

 

Potugal 03