Maassilo de 3e Bep van Klaveren junior

Geplaatst op 18-09-2016  -  Categorie: Nieuwsbrief

Dames en Heren,

 

afgelopen middag is in de Maassilo de 3e Bep van Klaveren junior gehouden.

 

met in het programma 3 RBV Crooswijk boksers.

 

moet ik als eerste melden dat er binnen de boksbond (gestuurd vanuit de AIBA) veel meer op techniek gelet wordt en te harde treffers verboden zijn bij alles onder de 14 jaar.

vandaar dat er vele wedstrijden regelmatig onderbroken werden omdat de scheidsrechter vond dat het te hard ging.

 

als eerste kwam in de ring Nikita Korner tegen Erin Dekker van the Golden Gloves uit Eindhoven.

Nikita was zeker 15 cm, korter dan haar tegenstander, en daar had ze het erg moeilijk mee, ondanks een super inzet waarbij ze bleef aanvallen.

maar daardoor ook regelmatig gecounterd werd, ze bleef door gaan, maar helaas waren de meerderheid van treffers voor Erin.

daardoor verloor Nikita met 3 tegen 0. toch goed en met inzet gebokst.

 

als tweede kwam in de ring Josefien Betist tegen Amy Holzken van de Golden Gloves uit Eindhoven.

beide dames waren zeer fel, waarbij de scheidsrechter in de 1e ronde zeker 5 maal de wedstrijd stil lag om de dames aan te spreken, dat ze te wild en te hard boksten.

Amy bleef maar naar voren komen, wild stotend, en niet echt mooi om te zien.

Josefien dit haar best om steeds te counteren en terug te stoten, maar als de tegenstander alleen maar als een stier naar voren blijft komen, gaat dit ten koste van mooi boksen.

maar de meerderheid en raakheid van de treffers waren voor Josefien.

meteen bij het begin van de 2e ronde ging Amy op dezelfde manier verder, en meteen gaf de scheidsrechter aan dat ze rustiger en netjes moesten boksen.

maar na het hervatten was het meteen weer hetzelfde, en werd de wedstrijd gestaakt door de scheidsrechter, en was er geen uitslag.

 

als 3e kwam in de ring Dylan de Vree, tegen Robert Jan Verwijk van Boxing University. dit was een Demo, omdat er zowel gewichtsverschil, leeftijdsverschil en een klasse verschil was.

ik kan kort over deze demo zijn, Dylan overklaste zijn tegenstander, en als hij voor het eggie had gemoeten, dan was het slecht afgelopen voor Robert Jan.

maar een demo en dus geen uitslag.

 

tot zover de BvK. junior.

Ben.