GOLDEN GIRLS CHAMPIONSHIP - BORAS, ZWEDEN - 3-5 februari 2017 / RBV Crooswijk on tour 2017

Geplaatst op 13-02-2017  -  Categorie: Nieuws

Geschreven door Nathalie.

 

Ongeveer 250 deelneemsters uit bijna alle EU landen, zelfs Canada & Kazachstan!! Met evenzoveel begeleiders! Een groot internationaal toernooi!! Een van de sterkst bezette vrouwen toernooien van Europa.

Georganiseerd in de Boras Hallen, een grote sport accommodatie met 2 ringen in de grote zaal. Groepen met veel boxers, groepen met minder boxers. Een drukte van belang, hotels vol, restaurants vol! Rij van meer dan een uur voor het wegen iedere ochtend! Zingende, vooral gillende, aanmoedigende Ierse en Engelse boksters!

 

Donderdag, 3 februari, 12 uur vertrekken we met 2 auto's vanaf de club richting Brussel Zaventem Airport. Beate Dudekova, Myrea van den IJssel, Josefien Betist, Rob & Ed Schipper, John van den IJssel en Josefiens ouders. Met de auto van Rob halen we in Roosendaal, onze gast bokser, Chelsea Heijnen van Aleco op. Om 16uur vliegen we met Brussels Airlines naar Gotenborg. 10 minuten eerder dan gepland komen we aan in Gotenborg. De taxi's staan al klaar voor Robb (stond er echt, geen foutje) om ons naar ons hotel in Boras te brengen. Super mooi hotel! Snel de spullen op de kamers gezet en op zoek naar een restaurantje om te eten. Niet te veel, volgende ochtend 1e weging. Na het eten gezocht en gezocht naar de Boras hallen, uiteindelijk gevonden op 10 minuten lopen vanaf het hotel. Ideaal! Hotel dichtbij de bokshal en bij de winkels en restaurants. Er is net een basketbalwedstrijd afgelopen, nog niets te zien van het komende toernooi.

Bea ontmoet hier haar toekomstige man , een Zweed van 78 jaar, hij wil direct met Bea trouwen! Toch maar naar het hotel teruggegaan na dit aanzoek, nog korte training, op tijd naar bed, volgende dag op 7.30uur verzamelen voor de 1e weging.

 

Een drukte van belang bij de weging en keuring, de wachtrij is al aardig lang. Ook veel handen schudden met bekenden! Leuk om weer trainers en boksers te zien van eerdere toernooien! Na een uurtje de verlossende woorden dat de dames goed op gewicht zijn en goedgekeurd zijn. We inspecteren nog even de zaal die inmiddels opgebouwd is en gaan daarna terug naar het hotel ontbijten. Checken waar supermarkt is om boodschappen te doen voor de lunch. Om 14uur moeten de trainers voor managers meeting zich melden bij de organisatie. Hier wordt de nodige informatie gegeven en de eerste planning van de partijen bekend gemaakt. Myrea bokst 's-avonds binnen de Elite groep tot 69kg, Bea ook 's-avonds in A klasse tot 60kg, Josefien 's-middags, junior klasse tot 54kg, Chelsea, B klasse, heeft een bey waardoor ze direct de 1/2 finale bokst. Net voor vertrek voor Josefiens 1/4 finale wedstrijd blijkt de wedstrijdplanning veranderd. Josefiens wedstrijd staat er niet meer op. Toch maar naar de hal kijken wat er gebeurd is en checken of de wedstrijd daadwerkelijk geschrapt of verplaatst is.

Jammer genoeg blijkt dit te kloppen de wedstrijd is geschrapt. Haar tegenstander uit Engeland heeft zich teruggetrokken. Heel jammer voor Josefien, ze was al helemaal gefocust en ingesteld op boksen. Ze bokst ze zaterdag direct de 1/2 finale. Chelsea gaat nog trainen aan het einde van de middag. We eten vanavond gescheiden omdat Myrea en Bea wedstrijd hebben en na de wedstrijd willen eten. Als Myrea, Bea, Ed en John naar de hal vertrekken, gaat de rest eten. Heerlijk gegeten bij Olives. Na het eten naar de hal voor de avond wedstrijden. Bea is als 1e aan de beurt in de A ring. Zij wint de 1/4 finale met split decision, 4-1, tegen een dame uit Noorwegen. Later op de avond bokst Myrea tegen een lange Schotse met lange armen. Helaas verliest Myrea.

Ze heeft gebokst voor wat ze waard was. Als we de hal verlaten is het al na 10-en. Nog wat eten met Ed & Bea, broodje mee voor John en naar bed.

 

Zaterdag, vroeg wegen, op gewicht. Terug naar het hotel voor een heerlijk ontbijt. Voorbereiden op de wedstrijden van vandaag. Chelsea en Josefien boksen vanmiddag en Bea vanavond. Chelsea's wedstrijd staat als eerste gepland, de 1/2 finale. Ze wint met split decision tegen een dame uit Duitsland. Een fantastische partij! Geplaatst voor de finale tegen een Ierse bokster. 2 partijen later bokst Josefien tegen een zweeds meisje van 16. Ze bokst een goede partij maar verliest helaas. Tijdens het avond programma is Bea aan de beurt in de

1/2 finale. De avond wordt ingeleid met een mannen partij, Zweed tegen een Portugees. Helaas waren de handschoenen van beide heren te laat dus start de partij 30 minuten later. De Zweed wint. Eindelijk is het Bea's beurt, ze bokst een uitstekende overtuigende partij tegen een Duitse dame. Bea wint met 4-1. Op naar de finale morgen!

 

Foto RBVC in Zweden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag, vroeg dag vanaf 8uur kan er tot 10 uur gespard worden in de hal. Als de anderen langer rusten voor hun finale partijen, vertrekt Josefien naar de hal om sparingspartners te vinden. Uiteindelijk spart ze 3 partijen. 1 tegen de nationaal kampioen uit Denemarken (2 jaar ouder en 7kg zwaarder). Na een korte pauze bokst ze verder tegen een Duitse dame met 35 wedstrijden op haar naam. De laatste sparring is tegen een dame die bokste in de A-klasse van Hongarije. Pittige tegenstanders allemaal, heel leerzaam voor Josefien! Chelsea bokst later op de dag haar finale partij tegen een Ierse dame. De Ieren moedigen hun bokster met zo'n 15 heel hard zingende teamgenotes aan.

Chelsea bokst een top wedstrijd en wint GOUD!! Een uurtje later bokst Bea haar finale wedstrijd tegen de zweedse olympisch jeugdkampioene.

Bea zet een goede partij neer tegen deze dame die 100+ partijen meer gebokst heeft dan Bea. Helaas verliest Bea de wedstrijd en pakt ZILVER! We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner en drankjes bij de Ierse pub! Redelijk op tijd naar bed, vertrek staat morgen gepland voor 5.15uur.

Maandag, rond 5.45uur aankomst op het vliegveld. Best druk, direct inchecken, door douane en direct boarden. We vertrekken op tijd en komen ook op tijd aan op Brussel Airport. We nemen afscheid van elkaar en vertrekken met 2 auto's richting Rotterdam. 1 maakt nog tussenstop in Roosendaal om Chelsea thuis te brengen. Rond 11.30uur is iedereen weer terug in Rotterdam. We kijken allemaal terug op een zeer geslaagd toernooi en weekend in Boras, Zweden!

 

Rob bedankt voor de goede organisatie en begeleiding!

 

Sponsored by:

BIJKO B.V.

Reas Reizen

Paracord eu

Seebregts-Saey advocaten

ITS

RFTB

Young bouw

Joliko

SPR Coatings