Dublin Ierland okt 2016

Geplaatst op 11-10-2016  -  Categorie: Nieuwsbrief

NIKITA EN JOSEFIEN BOKSEN IN LUCAN, DUBLIN, IERLAND de ESKER ALL FEMALE BOXCUP 2016 en winnen brons en goud!!

Vrijdagmiddag 7 oktober vertrokken Nikita Korner en Josefien Betist onder leiding van Rob Schipper vanuit Rotterdam richting Schiphol voor deelname aan de ESKER All Female Boxcup 2016Europa's grootste all female boxing competitie met 6 deelnemende landen.  

91b27471 4386 4760 9d60 bf1ccaf64699

Na een intensieve reis, inclusief noodlanding in Birmingham,  arriveren zij vrijdagavond laat in het Lucan Spa Hotel, Dublin waar de meeste boksters hun intrek reeds hebben genomen. Na inchecken en verslag doen van de enerverende reis aan de vooruit gereisde ouders, onder het genot van een koud glaasje fris, snel douchen en naar bed. De volgende ochtend is het weer vroeg dag; de 1e wedstrijddag!

Zaterdagochtend, 8 oktober, 9 uur ontbijt en wedstrijdschema bekijken op facebook pagina van Esker. Nikita bokst vandaag de 19e partij. Josefien speelt niet vandaag. Vanaf 11.30 uur kunnen alle deelnemers zich melden op de boks locatie: The Cristian Brothers CBS Sports Hall, Roselawn, Lucan, Co Dublin. Vrolijk en met een flinke dosis gezonde spanning vertrekt de groep wandelend naar de locatie. Inmiddels is de groep uitgebreid met de meisjes van The Golden Gloves Eindhoven, Erin Dekkers, Amy Holzken en hun begeleiders.

Na een flinke wandeling van 30 minuten bereiken ze Roselawn. Hier volgt het wegen en een bezoek aan de arts. Waarna Nikita zich gaat voorbereiden op haar wedstrijd. Nikita bokst haar partij tegen Nicole Dillon van boks vereniging Dunboyne uit Ierland.

 

6f54dc89 1bfe 4b60 b05f 672185b000b4

Helaas verliest Nikita deze wedstrijd, wel wint zij de bronzen medaille in de gewichtsklasse 56 Kg meisjes tot 14 jaar!!

Na de wedstrijd terug naar het hotel voor een snelle douche en vertrek naar het centrum van Dublin. Hier volgt een korte wandeling door Temple Bar waar inmiddels de avond valt en meeste mensen de bars en restaurants opzoeken. Ook wij vinden een gezellig restaurant waar we lekker en gezellig eten. Na het eten nog een koffie-tje bij Starbucks, onze vaste taxichauffeur bellen en terug naar het hotel. Bij terugkomst in het hotel heeft Josefien nog haar laatste voorbereidingen op haar wedstrijd voor morgen. Ze bokst zondag de 10e partij. Hierna naar bed voor een welverdiende en goede nachtrust!

Zondagochtend, 10 oktober, wederom ontbijt om 9 uur, koffers inpakken, uitchecken en vertrek naar de bokslocatie. De meisjes van RBV Crooswijk en The Golden Gloves vertrekken gezamenlijk met hun begeleiders in de taxi naar Roselawn. De ouders vertrekken wandelend.

 

 

Het programma voor de Nederlandse meisjes wordt wat gewijzigd in verband met vertrek terug naar Nederland aan het einde van de middag. De dames boksen nu de 3e, 4e en 5e partij. Terwijl Josefien druk is met haar voorbereidingen winnen Amy Holzken en Erin Dekkers hun partij en ontvangen de gouden medaille!! Josefien speelt de 5e partij tegen Lauren O Neill van boks vereniging Boldoye uit Ierland

Josefien wint haar partij overtuigend met een TKO in de 3e ronde! Zij wint de gouden medaille en is Esker All Female Champion 2016 in de gewichtsklasse 54 Kg meisjes tot 12 jaar! 

 

0784fe1b 7940 41c4 8115 632abaec4801

Na de welverdiende felicitaties, foto's en goed gelegde kontakten voor eventueel toekomstige uitnodigingen voor buitenlandse toernooien, vertrekken we rond 13.00 uur per bus en lopend terug naar het hotel. In het hotel kunnen de meisjes, dankzij de inspanningen van hun coach Rob Schipper gebruik maken van de gratis ter beschikking gestelde faciliteiten van het hotel, voor een verfrissende douche. Na een verfrissend drankje in het hotel vertrekken we voor een heerlijke Italiaanse lunch naar het centrum van Dublin. Hierna vertrekken we voor de terugvlucht naar Dublin Airport. Dit keer verloopt de reis vlekkeloos en landden we om 22.00 uur op Nederlandse bodem na een meer dan geslaagd boks weekeinde in Lucan, Dublin waar de Nederlandse meisjes een geweldige indruk hebben achtergelaten!