BOXNACHT BRUCHSAL 03-12-2016

Geplaatst op 03-12-2016  -  Categorie: Nieuwsbrief

BOXNACHT BRUCHSAL 03-12-2016

 

Dankzij de inspanningen van Rob Schipper is RBV Crooswijk uitgenodigd om deel te nemen aan de Bruchsal Boxnacht, georganiseerd door de Duitse boksvereniging Pugilist.

Alleen Dylan is op dat moment gematched en Josefien zou nog gematched kunnen worden. Vanuit Pugilist is erop aangedrongen dat Josefien ook komt om te trainen of voor een sparringspartij.

Het vertrek staat gepland! Zaterdagochtend 3 december om 11.00 uur vanuit Rotterdam.

5 uur rijden naar Bruchsal Duitsland. Dylan, Jan, Sabrina, Rob, John, Ron en Josefien zijn er klaar voor. De BRUCHSAL BOXNACHT wacht. Om 16.00 uur arriveert het gehele gevolg in Bruchsal, een klein dorp tussen de bergen.

De boksvereniging huist in een voormalige tennishal die omgebouwd is tot boksvereniging. Ook zijn er diverse fitness mogelijkheden, crossfit parcours en zelfs buiten zijn er trainingsmogelijkheden. Wat een ongelooflijk grote en mooie locatie.

Br 02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na aankomst blijkt er voor Josefien toch geen partij mogelijk te zijn. Wel wordt direct gevraagd of zij een sparringspartij tegen een 18 jarige Duitse jongedame van Pugilist zelf wil boksen. Deze dame, van ongeveer hetzelfde gewicht als Josefien met 0 partijen, was ook niet gematched.

Omdat sparren in Duitsland eigenlijk een normale wedstrijd is (geen schaduwboksen) is Rob na een overleg met Josefien, ivm leeftijdsverschil, akkoord gegaan. Dit betekende direct omkleden, 20 minuten voorbereiding en voor 3 x 2 minuten de ring in. Deze sparringspartij gaat er serieus aan toe en het is al snel duidelijk dat Josefien de bovenliggende partij is. In het begin van de 2e ronde loopt de Duitse tegen een mooie combinatie van Josefien aan met als gevolg een flinke bloedneus. Toch bokst zij de volledige drie ronden uit waarbij Josefien van Rob de opdracht krijgt de laatste 2 ronden netjes, voorzichtig en op techniek uit te boksen.

Wat mooi is om te vermelden is dat de trainer van de Duitse Rustan Rahimov is, in 2004 haalde hij een bronzen medaille op de Olympische Spelen van Griekenland.

Na de partij van Josefien worden wij uitgenodigd door Pugilist om te eten. Wij krijgen een heerlijke verse pasta voorgeschoteld met complimenten van de club. Wat een gastvrijheid!!

 Br 01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de maaltijd is het voor Dylan tijd om te beginnen met de voorbereiding. Dylan bokst om 20.00 uur in de Kadettenklasse tot 44 kg tegen Pugilists ster Francesco Messineo (10 partijen, 9 gewonnen). Francesco wordt ook getraind door Rustan Rahimov. Zij hebben grote verwachtingen van hem en Francesco zal in de komende maanden deelnemen aan de Duitse Kampioenschappen.

Deze partij gaat er ook serieus aan toe, Dylan wint de eerste ronde, Francesco de tweede en tegen het einde van de derde ronde loopt Francesco tegen een waarschuwing op voor te laag inkomen. Wedstrijd eindigt uiteindelijk onbeslist. 

Dit was een mooie partij van Dylan, hij hield zich goed staande tegen de publiekslieveling. Meerdere malen tijdens de partij werd Francesco door het publiek luidruchtig toegejuicht en om je dan zo staande te houden getuigd van volwassenheid.

Dylan, Jan en Sabrina bleven overnachten in Buchsal en na afscheid genomen te nemen zijn Rob, John, Ron en Josefien teruggereden naar Rotterdam. Met wind mee in 4 uur terug gereden. Omdat iedereen toch wel weer trek had hebben we de dag (03.00 uur) afgesloten met wat te eten bij Hung Kee op de Witte de Withstraat.

Dylan en Josefien laten zien waar RBV Crooswijk voor staat. Winnen!

Ze hebben de Rotterdamse eer goed verdedigd en wederom een goed visitekaartje afgegeven! 

Onze waardering gaat uit naar Rob om voor een bokspartij “even” 10 uur op één dag heen en weer te rijden.