Boksen in den Haag bij BBG boxing

Geplaatst op 20-02-2023  -  Categorie: Nieuws

Dames en Heren,

 

vandaag zondag 19 februari was er boksen in den Haag bij BBG boxing en voor de RBVC kwamen in de ring Deron Cukay en Mark van Leeuwen.

 

Als eerste kwam in de ring Deron Cukay en die moest tegen de lokale favoriet Mohamed Amin Bettah van de organiserende vereniging en dit was een stevige wedstrijd waarbij alle drie de ronden Mohamed het tempo bepaalde en hoewel de treffers gelijk opgingen maar puur op het steeds aanvallend boksen en waarbij Deron de tegenstander niet goed opving of counterde ging de overwinning unaniem naar Mohamed.

Als 2e kwam in de ring Mark van Leeuwen die moest tegen Musium Kovan (record 2 gebokst en allebei verloren) en 10 kilo lichter dan Mark en een stuk korter, Maar een zeer stevig gebouwde man. en de wedstrijd ging heel wild van start waarbij Mark de fout maakte om niet de tegenstander af te stoppen door achteruit te counteren, dus kreeg hij zware stoten te verwerken, en dit duurde 1 minuut waarbij Mark steeds als een stootzak stil stond voor Musium, toen was er in een slag wisseling waarbij Musium flink raakte en Mark een paar hoeken te verwerken kreeg waarna hij zwaar neer ging, de scheidsrechter staakte meteen de wedstrijd met een KO, en de dokter kwam in de ring want Mark kon niet meteen opstaan, na ongeveer 2 minuten kwam Mark weer overeind en werd naar zijn hoek begeleid door de ringarts.

kortom Mark verliezer door KO-H met een startverbod van 8 weken en niet mogen trainen, en de ring arts heeft ook aangegeven Mark na die 8 weken eerst te willen zien eer hij weer mag trainen. 

volgens mij terechte beslissing want het was een zware KO.

 

Dus helaas geen winst voor de boksers van de RBVC, rest nog te melden dat de hoektrainers Levent en Ton waren, waarbij nog een pluspunt, er was een prijs voor de beste coach van deze dag en die werd toegekend aan onze Ton, gefeliciteerd.

Ter verduidelijking, ikzelf heb geen stem uitgebracht in deze verkiezing. dus een terechte en eerlijke winst voor Ton.

 

tot zover,

BvT.