3e dag van de ZNK 2019

Geplaatst op 11-11-2019  -  Categorie: Nieuws

Beste Allemaal,

 

Vandaag de 3e dag van de ZNK 2019 welke gehouden werd in Breda, op het programma stonden 22 partijen, maar i.v.m. 3 afzeggingen door blessures en maar liefst 4 boksers die te zwaar waren op de weging.

Dit is een heel slechte zaak en dan kan je niet ander concluderen dat men niet serieus bezig is met de sport, de verantwoording van de betreffende trainers.

Gelukkig waren alle RBVC boksers prima op hun gewicht, in de ring zouden komen Giorgio Matais de Jesus, Mitchel Mellema en Frank van Kieboom.

 

Als 1e kwam in de ring voor zijn 1/2 finale in de starters tot 81 kilo klasse, Giorgio Matais de Jesus en die bokste tegen Kilian Soesman van de Sportcentrum Nicolaas uit Rijswijk.

In de 1e ronde was Giorgio wat aftastend en afwachtend, wel waren de meeste treffers voor hem dus won hij deze ronde.

De 2e ronde nam Giorgio meer initiatief, bokste redelijk goed, maar er zit wel iets van schrikachtigheid in zijn boksen, waarbij hij soms onnodig terug wijkt, terwijl hij daar juist opnieuw een aanval in zou moeten zetten.

De 3e ronden gaf een gelijk beeld, Giorgio was bepalend en gaf het tempo aan, waardoor hij ook deze ronde op zijn naam schreef.

Dus winst voor Giorgio met 3 - 0 en door naar de finale. 

 

Als 2e kwam in de ring Mitchel Mellema en die bokste tegen Miquel Hoogdorp van v/t Hof, ook dit een 1/2 finale in de tot 81 kilo starters.

Dit was voor Mitchel een heel andere wedstrijd als de eerdere partijen die hij gedaan had in dit kampioenschap, gedurende de hele partij was hij flegmatisch, nam geen initiatief en liet Miquel het tempo bepalen.

De uitslag was ook geen verrassing 0 - 3 voor Miquel, en daarmee Mitchel uitgeschakeld, maar wel een bronzen medaille, omdat hij tot de 1/2 finale gekomen is.

Jammer maar helaas.  

 

Als 3e kwam in de ring onze Frank van den Kieboom tegen Leon van Mechelen van Boxing Godschalk.

Waren zijn eerste 2 partijen in dit kampioenschap een openbaring, ook nu weer liet Frank zien dat hij de baas was in de ring, met aanvallende combinaties, waarvan de meeste stoten raak waren, maar ook het counteren was zeer goed te noemen. en alle 3 de ronden was er een de baas in de ring en bepaalde het tempo en wat er gebeurde, rustig als het kon en versnellen indien nodig, goed om te zien.

Dus de uitslag was geen verrassing 3 - 0 voor Frank die hier mee naar de finale gaat morgen, zondag de 10e in Rijswijk.

 

Nog een raad, als Giorgio morgen tegen Miquel bokst zal hij uit een ander vaatje moeten tappen dan vandaag, dan kan hij winnen, want hij is gewoon minimaal 3 keer beter dan zijn tegenstander.

 

tot zover,

Ben van Til.